tetamu VVIP

Selasa, 26 Januari 2010

suweynyeee pagi nie...

huhu...awalnye aku bangun..dah la aku tdo kul 4..kul 6.30 aku bangkit utk menunaikan sebahagaian tuntutan agama iaitu bersolat. aku sambung tdo lik 7.15..
tiba-tiba,tepat pukul 8 pagi, ayah aku call.. aku pown bingkas menekan butang hijau pada handphone. pas tu terdengar suara mak aku yg lembut bertanyakan aku, long, dah bangun ke?". aku pon jawab dgn suara yg macho cm m.nasir sbb baru bgun tdo..haha,"aaaaa..aah...ade ape mak?". mak aku pon membalas pertanyaan aku dgn relak dan bersahaja,"laa, kata nak balik mek laptop..along nak balik kul brapa?".. aku sbnrnye ingt tp aku ngantok sbb tdo lewat.. aku pon jawab, " akak ngantok la mak.nak sambung sket je lg. dlm kul 9 akak bangun ea?heee"(sempat tersengih seolah2 mak ade kat depan). "haa, ckp dgn ayah la. die tgu along balik nie", balas mak. then, aku terdengar suara ayah, "yom, ko nak balik kul brp nie?kata nak mek laptop. cepat sket..klu leyh kedai tu bukak terus kte ade kat sana", berkobar2 nada ayah aku tu.then aku ckp, "ayah, sket je lg, kul 9 akak bgun". ayah pun iyakan je la sbb aku mmg ngantok plus badan sakit2 sbb larian satu malaysia ahad ary tu.. 5km...adoii...then, lepas tu aku pon tarik selimut sambung tdo balik.

tiba-tiba
tidurku terganggu lagi..cepat2 aku bangun, terkejut sebab aku terdengar bunyi sesuatu merayap2 di kabinet di hujung kepala ku. adoiii...spoil btol la...aku dah wiso dah..mende la pulak nye nie tambahan lagi teringat ary tu ade ular masuk salah satu bilik kat blok D and ade anak biawak masuk bilik JC, salah sowg dak cina yang duk sama aras dalam blok aku nie.. makin wat aku nervous.

tiba-tiba bunyi tu senyap balik..so aku rase ntah2 tu juz mainan perasaan aku yg masih dalam sleeping mode.. then aku pon parking baikkk punye kepale aku atas bantal sambil plok teddy bear ku si nono yg gebu yg menambah kan mood tido aku..haha.. lum sampai seminit letak kepala, aku dgr lagi bunyi dr kabinet tu..aishh,, nie wat gue hangin nie.. so, aku trus bangun.n selongkar kabinet aku.. sebenarnya aku takot, tp aku geram.so aku carik gak mende ape yg sebok kaco aku tido nie..adoii...


GERAMNYEEEE!!!! abis bersepah kabinet aku..tambah keje aku lg, taw la pagi nie aku lom kemas bilik... ARGHHH!!! then aku pown amik mek mop n gunakan batang mop tu utk alihkan sume barang2 makanan dari kabinet tu..terkuis2 la aku dgn keadaan ketakotan.. then, aku pon call mr jim2 n ngadu kat die yg ade mende dalam kabinet.. die suh aku carik kawan.aku ketuk bilik erin, jiran sebelah ku, tiada jawapan n aku pasan salah satu selipar die xde. so aku paham la die xde kat bilik. aku call kak ejah. die plak ade klas. aku pown try atasi ketakutan aku walaupon siyes aku terketar2 carik pe mende tu. then, aku pon jumpa la makhluk pe yg spoil gue punye mood tido tu..terlepas batang mop td dari genggaman aku kerana kegelian n ke'anti'an aku kat die.. rupa2nye makhluk yg gua paling geli iaitu CICAK YANG BESO!!!!

ARGHHH, TIDAK!!!! meremang bulu tengkuk gueee... eeuuuu~~ adess... aku pon try la atasi kegelian n ketakotan aku dgn amik batang mop td and usir die..tp semakin dlm plak die masuk dlm kabinet. die nyorok belakang stok makanan gue!!!! adoiiiii... lagi geli...pas nie, xde nye aku nak makan sume tu...geli!!! eeee, yerkkk!!!

aku call mr jim2 lagi.. dia suh aku halau "the stupid cicak" tu dgn penyapu..aku ckp aku dah wat dgn mop..die siap leyh wat lawak yg cicak tu cicakman..siot je..dah arr tgh takot nie..adoiii..sebeng tul aku tgk cicak nie..aku harus usir die... harus!!!!klu die xnak g, xkan aku lak yang nak kena g dari bilik aku nie...haha... so aku pown dgn semangatnye amik batang mop, tp cicak tu xnak kua..waaaa, sedap plak die duk dalam kabinet aku.. banyak encem ko cicak??? berambuss!!!

then aku ternampak akak cleaner lalu depan bilik aku, aku pon dapat idea.. aku pon g kat akak tu sambil berkata, "akak, akak leyh tlg saya x?". die pon ckp, "tlg ape dek?". aku pown dengan bersungguh2 nye cte sal cicak tu kat die. then die pon g masuk bilik aku.pas tu selambe badak je die selongkar kabinet tu..xtakot btol die kt cicak tu.sekali cicak tu kua..
CICAK YANG SANGAT BESAR!!
akak tu pon ckp, "owh, nie bukan cicak nie dek..nie org indonesia panggil tekok!!". walau ape pon nama die, bg aku die cicak beso yg aku sgt geli geleman..akak tu selongkar2 sume, keluarla cicak tu dari kabinet aku. then menghilangkan diri nye.masa entry nie ditaip pon aku still xjmpa cicak tu.. then akak tu pon sempat la beli roti sausage cheese yg aku jual. aku lupa plak nak bg die free je sbb die tlg aku. ye la sbb aku nervous sgt. tp aku ucapkan terima kasih atas bantuan die. dia senyum je n ckp xpayah takot sbb takko tu xgigit..huhu..

lepas tu aku call ayah n cte kat die pe yg jadik. ayah gelakkan aku ade la..die suh wat macam mr jim2 suh.. klu nampak, ketuk je..huhu..adoii...then sampai skunk aku trus x tidur n kemas bilik aku yg dah bersepah2..terima kasih sangat2 la cicak!! uhuhu.. tapi pape pon aku bersyukur sebab haiwan yg tersesat kat bilik aku nie tidak membahayakan aku.. walaupon aku dah sumbat ruang kat tingkap aku tu, still gak ade makhluk sesat...adoii..nasib2..huhu

p/s: wahai rakan-rakan ku di kolej burhanuddin helmi,ukm... sila pastikan segala lubang2 yg ade kat bilik tu di tutup or disumbat dgn surat khabar,terutama atas tingkap kowg bagi mengelakkan binatang2 masuk ke bilik kowg..jgn lupa tutup tgkap masa tido n keluar walaupon kowg g toilet je bagi elakkan kecurian sbb dah ade owg yg hilang laptop..

4 ulasan:

agym berkata...

tebaek lah.!! hehehe

momoQue berkata...

hahaha
cicak tu taw owg takot
tu die ske
huhu

Lan_Skywalker berkata...

Best giler cte ni!

momoQue berkata...

haa??
besh??
adoii
anti same cicak
huhu