tetamu VVIP

Selasa, 26 Januari 2010

suweynyeee pagi nie...

huhu...awalnye aku bangun..dah la aku tdo kul 4..kul 6.30 aku bangkit utk menunaikan sebahagaian tuntutan agama iaitu bersolat. aku sambung tdo lik 7.15..
tiba-tiba,tepat pukul 8 pagi, ayah aku call.. aku pown bingkas menekan butang hijau pada handphone. pas tu terdengar suara mak aku yg lembut bertanyakan aku, long, dah bangun ke?". aku pon jawab dgn suara yg macho cm m.nasir sbb baru bgun tdo..haha,"aaaaa..aah...ade ape mak?". mak aku pon membalas pertanyaan aku dgn relak dan bersahaja,"laa, kata nak balik mek laptop..along nak balik kul brapa?".. aku sbnrnye ingt tp aku ngantok sbb tdo lewat.. aku pon jawab, " akak ngantok la mak.nak sambung sket je lg. dlm kul 9 akak bangun ea?heee"(sempat tersengih seolah2 mak ade kat depan). "haa, ckp dgn ayah la. die tgu along balik nie", balas mak. then, aku terdengar suara ayah, "yom, ko nak balik kul brp nie?kata nak mek laptop. cepat sket..klu leyh kedai tu bukak terus kte ade kat sana", berkobar2 nada ayah aku tu.then aku ckp, "ayah, sket je lg, kul 9 akak bgun". ayah pun iyakan je la sbb aku mmg ngantok plus badan sakit2 sbb larian satu malaysia ahad ary tu.. 5km...adoii...then, lepas tu aku pon tarik selimut sambung tdo balik.

tiba-tiba
tidurku terganggu lagi..cepat2 aku bangun, terkejut sebab aku terdengar bunyi sesuatu merayap2 di kabinet di hujung kepala ku. adoiii...spoil btol la...aku dah wiso dah..mende la pulak nye nie tambahan lagi teringat ary tu ade ular masuk salah satu bilik kat blok D and ade anak biawak masuk bilik JC, salah sowg dak cina yang duk sama aras dalam blok aku nie.. makin wat aku nervous.

tiba-tiba bunyi tu senyap balik..so aku rase ntah2 tu juz mainan perasaan aku yg masih dalam sleeping mode.. then aku pon parking baikkk punye kepale aku atas bantal sambil plok teddy bear ku si nono yg gebu yg menambah kan mood tido aku..haha.. lum sampai seminit letak kepala, aku dgr lagi bunyi dr kabinet tu..aishh,, nie wat gue hangin nie.. so, aku trus bangun.n selongkar kabinet aku.. sebenarnya aku takot, tp aku geram.so aku carik gak mende ape yg sebok kaco aku tido nie..adoii...


GERAMNYEEEE!!!! abis bersepah kabinet aku..tambah keje aku lg, taw la pagi nie aku lom kemas bilik... ARGHHH!!! then aku pown amik mek mop n gunakan batang mop tu utk alihkan sume barang2 makanan dari kabinet tu..terkuis2 la aku dgn keadaan ketakotan.. then, aku pon call mr jim2 n ngadu kat die yg ade mende dalam kabinet.. die suh aku carik kawan.aku ketuk bilik erin, jiran sebelah ku, tiada jawapan n aku pasan salah satu selipar die xde. so aku paham la die xde kat bilik. aku call kak ejah. die plak ade klas. aku pown try atasi ketakutan aku walaupon siyes aku terketar2 carik pe mende tu. then, aku pon jumpa la makhluk pe yg spoil gue punye mood tido tu..terlepas batang mop td dari genggaman aku kerana kegelian n ke'anti'an aku kat die.. rupa2nye makhluk yg gua paling geli iaitu CICAK YANG BESO!!!!

ARGHHH, TIDAK!!!! meremang bulu tengkuk gueee... eeuuuu~~ adess... aku pon try la atasi kegelian n ketakotan aku dgn amik batang mop td and usir die..tp semakin dlm plak die masuk dlm kabinet. die nyorok belakang stok makanan gue!!!! adoiiiii... lagi geli...pas nie, xde nye aku nak makan sume tu...geli!!! eeee, yerkkk!!!

aku call mr jim2 lagi.. dia suh aku halau "the stupid cicak" tu dgn penyapu..aku ckp aku dah wat dgn mop..die siap leyh wat lawak yg cicak tu cicakman..siot je..dah arr tgh takot nie..adoiii..sebeng tul aku tgk cicak nie..aku harus usir die... harus!!!!klu die xnak g, xkan aku lak yang nak kena g dari bilik aku nie...haha... so aku pown dgn semangatnye amik batang mop, tp cicak tu xnak kua..waaaa, sedap plak die duk dalam kabinet aku.. banyak encem ko cicak??? berambuss!!!

then aku ternampak akak cleaner lalu depan bilik aku, aku pon dapat idea.. aku pon g kat akak tu sambil berkata, "akak, akak leyh tlg saya x?". die pon ckp, "tlg ape dek?". aku pown dengan bersungguh2 nye cte sal cicak tu kat die. then die pon g masuk bilik aku.pas tu selambe badak je die selongkar kabinet tu..xtakot btol die kt cicak tu.sekali cicak tu kua..
CICAK YANG SANGAT BESAR!!
akak tu pon ckp, "owh, nie bukan cicak nie dek..nie org indonesia panggil tekok!!". walau ape pon nama die, bg aku die cicak beso yg aku sgt geli geleman..akak tu selongkar2 sume, keluarla cicak tu dari kabinet aku. then menghilangkan diri nye.masa entry nie ditaip pon aku still xjmpa cicak tu.. then akak tu pon sempat la beli roti sausage cheese yg aku jual. aku lupa plak nak bg die free je sbb die tlg aku. ye la sbb aku nervous sgt. tp aku ucapkan terima kasih atas bantuan die. dia senyum je n ckp xpayah takot sbb takko tu xgigit..huhu..

lepas tu aku call ayah n cte kat die pe yg jadik. ayah gelakkan aku ade la..die suh wat macam mr jim2 suh.. klu nampak, ketuk je..huhu..adoii...then sampai skunk aku trus x tidur n kemas bilik aku yg dah bersepah2..terima kasih sangat2 la cicak!! uhuhu.. tapi pape pon aku bersyukur sebab haiwan yg tersesat kat bilik aku nie tidak membahayakan aku.. walaupon aku dah sumbat ruang kat tingkap aku tu, still gak ade makhluk sesat...adoii..nasib2..huhu

p/s: wahai rakan-rakan ku di kolej burhanuddin helmi,ukm... sila pastikan segala lubang2 yg ade kat bilik tu di tutup or disumbat dgn surat khabar,terutama atas tingkap kowg bagi mengelakkan binatang2 masuk ke bilik kowg..jgn lupa tutup tgkap masa tido n keluar walaupon kowg g toilet je bagi elakkan kecurian sbb dah ade owg yg hilang laptop..

Isnin, 25 Januari 2010

tears don't fall- bullet for my valentine

Bullet For My Valentine - Tears Don't Fall



Intro: F - G - F - G - Am - G - F

F - G - F - G - Am - G - Am

Verse:
Am F G
With blood shot eyes I watch you sleeping
Am F G
The warmth I feel beside me is slowly fading
Am F G
Would she hear me if I called her name?
Am F G
Would she hold me if she knew my shame?

Prechorus:
Am
There's always something different going wrong
F G
The path I walk's in the wrong direction
Am
There's always someone fucking hanging on
F G
Can anybody help me make things better?

Chorus:
F G
Your tears don't fall
F
They crash around me
G Am - G F
Her conscience calls the guilty to come home
F G
Your tears don't fall
F
They crash around me
G Am - G Am
Her conscience calls the guilty to come home

Verse:
Am F G
The moments died, I hear no screaming
Am F G
The visions left inside me are slowly fading
Am F G
Would she hear me if I called her name?
Am F G
Would she hold me if she knew my shame?

Prechorus:
Am
There's always something different going wrong
F G
The path I walk's in the wrong direction
Am
There's always someone fucking hanging on
F G
Can anybody help me make things better?

Chorus:
F G
Your tears don't fall
F
They crash around me
G Am - G F
Her conscience calls the guilty to come home
F G
Your tears don't fall
F
They crash around me
G Am - G Am
Her conscience calls the guilty to come home

Solo:
Am - Am - F - G x4

Am F G
Would she hear me if I called her name?
Am F G
Would she hold me if she knew my shame?

Prechorus:
Am
There's always something different going wrong
F G
The path I walk's in the wrong direction
Am
There's always someone fucking hanging on
F G
Can anybody help me make things better?

Chorus:
F G
Your tears don't fall
F
They crash around me
G Am - G F
Her conscience calls the guilty to come home
F G
Your tears don't fall
F
They crash around me
G Am - G (pause)
Her conscience calls the guilty


F G
Your tears don't fall
F
They crash around me
G Am - G F
Her conscience calls the guilty to come home


F - G - F - G - Am - G - F
Your tears don't fall

End on
F


video

Ahad, 24 Januari 2010

biler kelaparan~~

aku memang xsentuh nasik apatah lagi makan nasik sejak semalam. sejak aku bawak electric multicooker kat bilik aku, aku mmg xjejak kafe dah. bukan ape, aku rase this is a one way to save my penny..hihi... lgpon aku mmg sgt ske memasak. i love cooking n eating so much even saiz aku nie dalam kategori kecik but cute..haha..pasan!!.. wakaka.. actually aku baru pas masak pasta sebagai memenuhi salah satu keperluan bioloogi aku iaitu lapar. and rekod utk hari ini, sudah dua hari aku tidak bedal nasik..selamat ko wahai beras di bilik ku...aku juz masak pasta bodo2 je.maklom la, aku nak makan sowg2..tp aku bagi sikit kat erin utk die rasa. ntah sedap ke x tu xtaw la..tp aku rasa sedap je.. tp pedas sket la sbb aku sememangnya ske masakan yg pedas2..almaklom la, owg nogoghi..hehe..ary tu pown farah n jeje dtg bilik aku sementara menunggu kelas ktowg bermula pada waktu petang. so aku wat ayam masak sambal. licin diowg makan..tp jeje ckp,"aku xleyh puji masakan ko sedap sbb nty ko kembang". farah pown menyampuk dgn selamba, "aah..btol tu.. ikot teori zajonc of social facilitation, pujian akan menurunkan prestasi".haha.. sengal je dak dua ketul nie..makan2 pon nak ckp sal psikologi..farah, aku taw la ko present tajuk tu dgn aku n nazri.pas tu mmg ko aplikasikan btol2 ye...haha.. sebab aktiviti masak memasak di bilik aku, ktowg lambat masuk kelas kaedah eksperimen ptg tu.. 30 minit lewat!!! dgn selambe badak ktowg masuk diketuai oleh farah. sebenarnye siyes ktowg segan sbb masuk plg lewat. dr rozmi lak xmek pot pon ktowg lewat. jeje dgn lega menghela nafasnya sambil berkata, "fuh, seb bek dr rozmi x perli dow..klu xperit je"..aku ckp, "taw xpe". tp sonok la waktu makan tghari dgn diowg..xde la aku makan sowg2 kat bilik macam salu..hehe..

p/s: jgn memasak di bilik ye kawan2.. ^^p

the rev aka james sullivan drummer avenged sevenfold sudah mati..huhu

aku sememangnya amat meminati band goth-punk ini especially sowe vokalis die mmg wat gue cair.. (jgn mrh mr jim2)..cair maksud aku sbb wat aku rasa nak dgr la..aku pown bukan reti sgt describe why aku ske sowe die..haha..aku rasa sememangnya ramai yg kenal dgn band a7x ini.. (kecuali kawan2 aku yg mmg xlayan muzik2 keras cmni..huhu).. antara lagu2 diowg yg aku minat a little peace of heaven, unholy confession, and byk lagi la... sebenarnya aku kira baru je dapat tahu kematian drummer band dari mr jim2 yg juga meminati a7x..

ok, berbalik kat cte td, drummer a7x iaitu james owen sulliven aka the rev telah dijumpai mati ketika usia 28 tahun pada 28 disember 2009 (kira baru la jugak) di hunting beach home dalam keadaan "unresponsive" (Unresponsiveness (medical symptom): How the patient responds to questions or other stimuli is an important symptom. Poor response or total loss of response can indicate various serious brain infections or disorders. Any type of high fever, with numerous causes, can also cause poor response. Poor responsiveness needs immediate professional medical advice for prompt diagnosis and treatment.nie aku search kat google).menurut daripada pembacaan aku,
ade unresponsive nie ade kena mengena dgn brain infection, drug abuse, skizofrenia or bipolar.
and menurut pembacaan aku juga, lifestyle band nie pown mmg terlibat dgn drug abuse. so nie macam kuatkan lagi tentang gejala unresponsive yg aku baca.lagi pown dia pernah masuk penjara sebanyak 7x krn mabuk dan terlibat dgn pergaduhan.

james sullivan juga memainkan peranan sbg back up vocal n die terlibat dalam penciptaan lagu a little peace of heaven. dia juga dikatakan pengasas and tulang belakang bg penubuhan a7x. rasanya pasti kehilangannya akan memberi kesan kepada pergerakan muzik a7x.

kat cni aku tambah sket info pasal a7x

dianggotai oleh Zacky Vengeance(2nd guitar), Synyster Gates(lead guitar) , M. Shadows (vox) and Johnny Christ(basssist),james sullivan aka the rev(drummer).diasaskan di california pada 1999. nama AVENGED SEVENFOLD diambil daripada filem zacky yang mengisahkan mengenai pembunuhan ibu bapa gitaris oleh 7 org pembunuh. mereka telah berjaya mengeluarkan 4 album iaitu sounding the seventh trumpets (2002), waking the fallen (2003), city of evil (2005), dan avenged sevenfold (2007).






ear Title Chart Positions
US Hot 100 US Mainstream Rock US Modern Rock UK Singles Chart UK Rock Chart
2007 "Critical Acclaim" - - - - -
"Almost Easy" 106 3 6 67 1
2008 "Afterlife" - 11 20 197 3
"Dear God" - - - - 3




http://en.wikipedia.org/wiki/Avenged_Sevenfold_(album)
http://www.wrongdiagnosis.com/symptoms/unresponsiveness/causes.htm
http://www.cbc.ca/arts/music/story/2009/12/29/james-sullivan-obit.html


kat cni gak aku ade letak klip video a little piece of heaven-avenged sevenfold
video

Sabtu, 23 Januari 2010

mana kala??? kala apa??

hahaha...masa aku nak tulis entry nie pon aku tergelak-gelak sebab masih teringat cerita nie walaupun dah beberapa tahun dah hal nie berlaku. aku rasa kalau budak2 yg terlibat dgn hal nie tengok posting aku nie, opkos diowg gelak sama.haha... cerita nie berlaku xsalah aku masa aku form 4 or 5. hal nie berlaku antara aku, lulu, farain, nojie, intan,biyah n azira . tp aku pown xingt sangat sbb dah lebih kurang 5 or 6 tahun dah cerita nie. siyes aku cakap, aku tgh tergelak2 nak tulis entry nie sbb mmg teringat hal yg berlaku masa tu.haha..

nak dijadikan cerita, masa kat makmal fizik, ktowg duk kat meja yg sama. besa la table tu. leyh muat 8 owg..aku rasa korg pown dapat bayangkan besar meja tu kan?he. ktowg xsiap kerja sekolah bm ke kimia time nie..

so ktowg pown wat la kerja ktowg sama2 sbb lepas rehat kot baru kena hantar kat cikgu. tp nape ktowg pilih masa fizik?? jawapannyee.. sbb ktowg xminat fizik.. huhu..(p/s:jgn tiru aksi ini..wakaka)... aku pown xsiap kerja time tu..tp aku siap dlu la sebelom dak2 nie.so aku pown tgk la pe cikgu wahyu (cikgu fizik ktowg) ajar kat depan walaupon siyes aku xpaham sgt..ngantok pown ade..huhu.. (p/s: sekali lagi, sila jgn tiru aksi ini..haha)... and dak2 nie fokus wat kerja yg belom siap.. nojie pown dah siap kerja die dah time nie.. tbe2 farain yg sebok wat laporan subjek kimia tu tibe2 tanya lulu, "nurul, mana kala?". lulu dgn konpiden plak tanya balik kat farain, "kala ape?". aku, biyah, azira pown tergelak besar la..wakakaka... lulu pown wat muka blurr dgn rasa x bersalah langsung. nojie yg sememangnya lambat pick-up (ktowg la gelar die dlu sbb die lambat paham ape yg berlaku..kena explain byk kali, baru die paham.adoii..hehe) lagi la blurr sbb asal ktowg gelak bile nurul tanya farain balik,"mana kala".haha. farain pown masa tu memang tergelak arr... then die explain, die sebenarnya mtk tolong lulu sambung ayat dia... ayat tu sampai kat perkataan manakala la.. pas tu lulu jawab, "laa, aku ingt kan ko mintak colour dgn aku..(colour pencil)..aku pelik gak sbb mana ade aku bawak colour or mek colour ko". ktowg makin tergelak besar la.wakakakaka. nojie lak still xpaham dgn penjelasan yg dia dengar daripada lulu n farain. nojie still wat mke blurr n xketawa sbb dia xpaham ape terjadi. mula2 lulu explain lagi sekali, dia still xpaham.aku explain, bru dia paham n gelak..wakaka... sbb tu la radzi takot sgt nak tegur die. sbb bile radzi wat lawak, nojie xde respon. die ingtkan nojie tu garang n sombong..adoiyaii..sebenarnye die xpaham lawak yg radzi wat tu. die jenis straight to the point sket...haha..sian radzi. haha... tu la peristiwa yg mampu wat aku tergelak bile teringat zaman sekolah aku dulu.hehe



p/s:mtk maaf la klu aku cite keburukan kte sket2 masa zaman skola dlu2..ngehehe..siyes aku wendu nak lepas dgn kowg..hee.. biyah, farain, n azira, klu kowg tgk posting aku nie, sowie aku xletak pic kowg..xde soft copy pic kowg..huhu

bakery di bilik aku

PENGUMUMAN PENTING!!!!

kepada
semua warga kolej burhanuddin helmi,
ukm...


jika anda kelaparan,
rasa nak makan roti
rasa malas nak ke kafe
kowg boleh la dtg ke bilik aku


kerana...
aku ada jual roti...
pelbagai jenis roti yang dibuat di bakery..




antaranya:

sausage chicken floss RM 2.20
sausage cheese RM 2.20
mini pizza RM 2.20
pizza black pepper RM 2.20
sausage garlic bun RM 2.00
mexico bun(baru) RM 2.00
cream bun RM 1.60
milkshake bun RM 2.70
sugar cheese twist bun RM 2.70


boleh didapati di bilik aku
K10H-106 (flatlet)
atau
hubungi
naza: 017-6106213

sekian, terima kasih...
:)

p/s: kepada sesiapa yg selalu membeli roti drp aku,
terima kasih banyak2..
^^
kalau ade sebarang masalah dgn roti yg dibeli,
boleh beritahu kat aku...thanks



anugerah juara lagu ke-24

pasti semua peminat muzik sememangnya tertunggu-tunggu pertandingan anugerah juara lagu ke 24 yang berlangsung pada 10 januari 2010 lepas. begitu juga aku.lebih2 lagi aku sememangnya mengikuti perkembangan muzik tempatan.kat sini aku nak la review sket mengenai anugerah berprestij ini.aku jugak ada sediakan video persembahan-persembahan mereka yang aku ambil dari youtube.

aku rasa satu malaysia sememangnya sudah mengetahui bahawa anugerah juara lagu ke-24 telah berjaya dirangkul oleh aizat dgn lagu yg memang dirasakan kuat utk memenangi anugerah berprestij ini yang berjudul pergi. aku sebenarnya tidaklah merasakan lagu ini kuat sangat untuk merangkul kejuaraan pada mulanya. tapi melihat dari persembahan aizat malam tu, aku dapat merasakan dia mempunyai peluang yang cerah untuk merangkul kejuaraan.aku suka dengan instrumen tambahan tu. tapi aku tak tahu la nama alat muzik tersebut. aluanan suara perempuan india tu pun sememangnya membuat persembahan aizat lebih memukau para penonton di stadium dan juga yang hanya menonton dirumah.


tempat kedua pula telah dimiliki oleh yuna. yuna telah mempertandingkan lagu dan sebenarnya dalam pertandingan yang penuh gilang gemilang tersebut. tetapi sayangnya, pada awal persembahan beliau, aku dapat rasakan macam ada masalah je dgn sound system kot. tp aku pun xtahu sebab sememangnya aku xreti lagsung pasal system2 nie.hee. aku sebenarnya dapat merasakan lagu ini akan mendapat tempat dalam juara lagu. piano permainan yg dia bawa olehnya aku rasa memang menjadikan persembahannya menarik dan membawakan kelainan.ini apa yg aku rasa la.hee.klu style beliau pulak, aku mmg suka la.. shemart. beliau pun sememangnya favourite artist aku pown.ngehehe



faizal tahir telah memenangi tempat ketiga dalam pertandingan ini. lagu bencinta nie mmg salah satu lagu aku minat la plus aku meminati suara beliau. walaupun dia ada bawak prop tambahan iaitu tongkat sbb sakit, bagi persembahan dia xkurang hebatnya la..tahniah la kat faizal tahir sbb boleh melakukan persembahan yg hebat walaupun dalam keadaan kesihatan yang tidak begitu mengizinkan untuknya membuat persembahan. aku suka gak baju faizal tahir malam tu. macam gerad mcr gitu~~hee




black mentor juga turut mendapat tempat. beliau telah memenangi anugerah vokal terbaik dengan lagu yang berjudul aku rindu sayang kamu. sememangnya beliau mempunyai vokal yang tinggi. jika dibandingkan dgn lan meet uncle hussein, aku rasa beliau boleh dikatakan setaraf dengan vokal lan. jika dlu aku ragu-ragu dengan kemampuannya utk menggantikan tempat lan pada posisi vokal dalam meet uncle hussein, sekarang aku rasa black boleh menggantikan tempat lan masa aku tgk persembahannya malam pertandingan tersebut.
tapikan, aku macam ada terperasan yang baju black dgn tomok cam lebih kurang sama je design. ye ke ek?huhu



**xdpt crik video black masa AJL

persembahan terbaik menjadi milik aizat juga dengan lagu kau dan aku. ramai betul budak sekolah yang beliau bawa ke stage. chumey je.hehe. menarik persembahan ini sebab budak2 sekolah itu nampak cam menceriakan suasana. lagi pun sesuai dengan mood lagu nie yang happy. hehe

persembahan hujan dan bunkface aku rasakan baik pada keseluruhannya. cuma aku rasa bahawa tindakan membawa crowd ke bahagian hadapan stage bukanlah satu tindakan yang bijak. ini disebabkan aku rasa anugerah yang berprestij and rasmi sebegini tidak sesuai utk aksi-aksi tersebut. lain la kalau gig or konsert. lagi satu aku rasa macam serabut. tapi ini pada pendapat aku je la. huhu. tapi overall ok la.. :) aku rasa klu crowd keluar dari belakang stage tu proper sket dr keluar daripada tempat audience. n better if crowd just stay atas stage.. ini pada pandagngan aku la.huhu



misha omar pulak aku rasakan berpeluang utk mendapat tempat dalam anugerah nie. lagu cinta adam dan hawa bagi aku ada kekuatan tersendiri. tapi maybe bukan rezeki beliau untuk merangkul sebarang tempat dalam kejuaraan tersebut. pakaian yang dia kenakan pada malam tu cantik. aku suka. tapi dia macam susah bergerak dgn busana yang digayakan pada malam tu. dia macam xselesa nak nyanyi.


stacy plak aku mmg minat die. aku ske showmanship n performance die. die nie energetic sungguh. leyh nyanyi dgn baik walaupun menari dgn ligatnya.hehe. lagu pakai buang lak salah satu lagu aku minat.hehe. tp aku rasa persembahan dia sama macam persembahan dia yang selalu.tp pape pown stacy, u rock babe!!!hehe



opening bagi juara lagu memang sangat best la. gandingan Datuk siti nurhaliza dan lan yang menyanyikan lagu untukmu sememangnya hebat. untung lan dapat buat persembahan dengan datuk siti. artis yang lebih senior dari lan pun pasti ramai yang belum berpeluang untuk berduet dgn datuk siti. sememangnya mantop persembahan mereka..


ok la.. pape hal pown enjoy tgk anugerah juara lagu 24 pada malam tu. semua artis yang menyertai pertandingan ini sememangnya layak utk berdiri membuat persembahan pada malam itu. pada yang xberjaya, bukan bermakna tidak hebat, tapi tiada rezeki. hehe. sume yang aku share kat blog aku tentang pandangan aku mengenai semua perkara di atas just pendapat dan pandagan aku yang aku kongsikan bersama semua.tiada niat mengkritik sesiapa. lagipun aku pown bukan la pakar dalam bidang nie kan?nie pandangan aku sebagai penonton dan pendengar.. :)

Jumaat, 22 Januari 2010

hasil tangan mereka~~

masa aku tgh bowink2 sambil wat asgnmt aku yg berlambak nie
aku pown tgk2 la gmbr
tu la sbb nye tgn nie gatal je nak posting kat blog
heee
jum tgk koleksi pic aku yg aku ske
hee





nie pic mase aku g shopping dgn mr jim2 kat mines
pic nie telah disnap n diedit oleh mr jim2
aku ske pic nie
heee



















nie pic time rockaway 09 one buck short & friends
kat capsquare
aku xsure sape snap pic nie huhu











pixca nie time rockaway 09 kat capsquare
aku lupa sape snap xsalah aku
fareez aka apple mango
http://pukulgambar.blogspot.com/

tp yg edit pixca nie
mr ejazul azim aka mr jim2~~
http://ecitenoid.blogpsot.com













nie plak pixca tym rock the world 9
kira antara latest pixca dlm koleksi aku
aku ske angle pic kat sebelah kiri nie
shemart woo~~

pic nie disnap n diedit oleh
miss eila kassim
(sowie eila,ko xde dlm pic nie sbb ko jadik photographer ktowg tym nie...ngehehe)






nie pown pic rock the world 9
yg disnap n diedit oleh
eila
ngee~~
berbakat eila nie
hee












yg pasti..
nie pown eila yg snap n edit
thanks a lot eila
shemart pic
hee












aku ske pic nie
pic nie x di edit pown
wpon xdi edit tp shemart
pic nie telah di snap oleh chan
mase nie 1st tym aku jmpe chan n jujue hee








nie pic time gig amal yg malayapark.com karnival mutiara seni
yg diadakan di utm skudai
disnap n diedit oleh dauz
chantek kan?
heee





nie mase konvo mr jim2
aku ske pic nie
jgn tnye aku nape
sbb aku pown tataw

cantik itu subjektif wawawa~~~












nie pic mase balik dr majlis pelancaran album disagree kat hard rock cafe
aku ske view kat belakang tu
santek
heee

disnap oleh pokche










sebenarnye kan banyak lagi pic yg santek n aku ske tp kan aku malas plak nak search kat album aku...hee

Khamis, 21 Januari 2010

happy besday!!!

wat mereka yg sambut besday pada bulan januari
happy besday!!!!!
semoga panjang umur
murah rezeki
dan
happy selalu

1 januari
cici,
kapan,
isyad asthalin,
lynnzay apple juice

2 januari
zainuriah

4 januari
mas niza abu bakar,
saidatul nadia

5 januari
patrick

6 januari
ayah saya


9 januari
mamet yasin
norul farain

10 januari
zaki supandi

12 januari
wani jiwa luka

19 januari
syikin ahmad

21 januari
jujue

23 januari
abeskala

24 januari
kak siela

27 januari
nur anis adila

30 januari
neeya qurnia




1st post utk 2010

bulan januari dah nak abis
tp nie la 1st entry aku utk tahun 2010
walaupon bulan januari bakal melabuhkan tirai
aku nak wish selamat tahun baru wat sume
sowie la lambat wish sbb aku jarang update blog sejak mr lappy ku gering
hee
wat member2 aku yg bakal bertunang n berkahwin pada tahun nie
selamat bertunang n selamat pengantin baru
semoga bahagia menempuhi alam berumah tangga
^^p
wat sume,
semoga tahun nie lebih memberi kebahgiaan wat sume n jadi lebih baik dr tahun2 sebelom nye~~
aminnn~~