tetamu VVIP

Rabu, 14 April 2010

uish...banyak nye binatang ternakannn!!!

lemah longlai membuka pintu
lalu tangan ku dgn penuh lemah itu mengambil facial foam, berus gigi, n ubat gigi kerana ingin bersiap2 utk tidur akibat ingin mengubati kepenatan menghadapi exam siang td yang masih belum hilang saki bakinya .
tiba-tiba....
terdengar jeritan berkemundang di seluruh blok K10H
amoiii yang merupakan senior tahun 3 yang duk seblok dgn aku menjerit dgn penuh ketakutan
JC!!!!
JC!!!!
aku berbisik kepada  hati kecilku dgn seribu persoalan (banyak nye soalan..rase nye xsempat pikir pon..wahahaha)..."apehal la pulak nie terjerit2 malam2 nie..kot ea pon nak jmpe JC (amoi depan bilik zaza...) xpayah la jerit2 malam2 nie..antu pon takot klu dgr..wuwuwu".. aku pon dgn muke selambe badak menghala ke toilet mcm xde pape yg berlaku...
mase nak naik tangga aras dua utk ke toilet, aku ternampak senior ku yang menjerit2 tu.. dia kat depan bilik tv yang kat bawah tu... dia pon pandang aku..tp dgn muka cm malu2 kot..aku pon susah nak tafsirkan ekspresi muka die dgn keadaan aku separoh tido tu kot..hehe...dia pon naik tangga aras satu yang menempatkan bilik zaza, zura, JC,jia ling, chinese lg sowg, aku xkenal,erin, and kak munee... (satu aras ade 8 bilik je..).. aku rase die nak g bilik JC sbb dah die terjerit2 panggil JC td..huhu...aku still wat dek sbb aku x expect ade pape yang berlaku. aku pon meneruskan hajat aku utk ke toilet utk menyelesaikan misi yang belum selesai..hehe
mase aku nak kua toilet, aku nyaris nak bertembung dgn senior aku tu di toilet. then aku bg la die jalan dlu kerana melihat die sgt gelabah time tu..wiso lak aku tgk pompuan nie..huhu... pas tu aku dgr lagi amoi2 nie mernjerit.. aku pon menghayun langkah ku ke bilik tv.. nampak JC tgh panjat kerusi.. yang sowg lagi pegang shieldtox.. yang lain2 aku xperasan wat pe..hehe... almaklom la, seperti yang aku nyatakan td, aku separoh sedar kerana separoh lagi dah tido dah..hehe..then aku pon nyelit la utk tengok pe aktiviti sebenar diowg nie...hehe..
rupa-rupanya...
nak dijadikan cerita...
ada lipan masuk blok kitowg...
aku ingt diowg wat suprise party..
hahaha
siyes!!
sbb tu aku xmek port pon td..
positif  bebeno lew aku nie
giloss betol
wahaha
jia ling yg sedar dgn kehadiran aku pon tnye,
"awak ada benda2 keras x cm besi ke kat bilik?"
aku pon puas la pk ade ke x..
rasenye xde...
then, aku pon dgn jujur,tulus n ikhlas memberikan jawapan,
"xde la jia ling.."
then aku pon menghala ke bilik...
mencari ade x yg boleh digunakan..
tp mmg xde..
mase tulis posting nie baru aku teringt kat bilik tv ade batu utk alas kaki peti ais yg dah rosak tu
leyh guna wat hentak kat lipan tu...
mase tu aku mmg nak tlg diowg..
tp dah ramai yg wat, so aku xnak la ganggu usaha2 murni diowg tu..hehe..
mase masuk bilik,
aku pon on pesbuk..
aku pon wat la status..

"lipan yang gemuk di kat bilik TV~~ ingtkan asal dak2 cina nie jerit2~~ wuwuwu~~ seb bek x masuk dlm bilik~ bahaya kot~ huhu...."

then aku pon dapat notification bahawa zaza telah meng'tag' aku di wall post nye dgn ayat yang berbunyi,

"mengapekah dak2 cine d blok aku sgt bising???berlari2 ke toilet lantas menjerit...apekah yg tlah berlaku??? cik Siti Nazariah Abdul Hamid dan cik Qamareen Honey, tahu kah anda ape sbb nye???nk g toilet takot~"

 

lorr ... aku bru je post kat status..hihi...cepat tul benda nie tersebar..wahahhaa..dan sememangnye jeritan itu mengundang persoalan juga kepada penghuni-penghuni blok ini...

aku pon menceritakan la ape yang berlaku..

sememangnya blok kitowng dihuni oleh pelbagai reptilia kot...

cicak beso, ular, biawak...

ha, lipan pon ade..

macam2 masuk dah..monyet jgn ckp la...pengunjung setia blok... bukan blok nie je..malahan sume blok di ukm...huhu..

seb bek xde dinasour..klu x, dah lame kot masuk..huhu...

anjing liar pon ade wok..siyes takot..

seb bek kerbau pendek babi xpenah lg masuk cni..mtk simpan malaikat 44 la beb..

harap xde la lagi binatang peliharaan yang chumel bhumel cm tu lg masuk cni..aishh.. menakutkan..dan cicak beso tu sememangnye memberi impak yang beso la kat hidup aku seperti yang aku penah cte dalam posting aku sebelom nie yang bertajuk 

"suweyynyewp pagi nie"  

(sila klik utk lihat posting itu..hehe)

harap mereka yang chumel2 ini tidak kembali menjadi pengunjung setia blok kami semua..

:)

 

p/s:gambar ini bukan gambar mereka yang sebenar..tp mmg cm nie la mereka yang mengunjungi blok kami..huhu..ehsan dr google..

sekian terima kasih

 hehehe

 

karutan si tukang karut,

4 ulasan:

Agym berkata...

coool.!!! hahahaha~ x)

Razman berkata...

rumah mcm tmpat pelupusan smpah mmg cmtu.

momoQue berkata...

mr jim2>>

cis!!!
cool ke mende nye~~
huhu
scary kot
dah macam zoo dah sume haiwan eksotik ade
huhu

momoQue berkata...

man>>

pembetulan
kat ukm nie dikekelingi hutan
tu yang bamyak na khazanah hutan die kua tu
mcm hutan simpan endau-rompin
hoho