tetamu VVIP

Ahad, 2 Mei 2010

suprise birthday party for my mr jim2 pada 1 may 2010

ini lah birthday boy nyaa....mr jim2 aku... nama beliau ejazul azim bin abdul aziz.. akan berusia 22 tahun pada tanggal 7 may 2010 ini. tapi aku dan rakan2 aku dan dia sepakat nak celebrate bday die lebih awal dan plan utk wat suprise party dia nie sememangnya di luar pengetahuan beliau la kan.hehe.. sememangnye plan ktowg menjadi.. ini adalah 1st suprise party yang aku rancang utk beliau. sebab ktowg bersama pon xsampai setahun lg..baru hampir 8 bulan... hehe... aku dah merancang lama suprise party ini iaitu sejak sebulan yang lalu dengan kerjasama rakan2 aku dan beliau..hehe..seronok sgt melihat wajah kegembiraan beliau semalam walaupun beliau tersangat bengang aku wat2 merajok malam sebelom ktowg jmpe, aku wat dia tunggu lama..hehe..sowie mr jim2..sy buat utk menggembirakan awak juga..hehe.. saya bukan selalu tipu awak punn..hehe...



utk menjayakan suprise party nie, langkah pertama aku wat ialah menyampaikan 'secret message' melalui facebook kepada rakan2 ajim di uitm shah alam, kawan2 beliau yang pernah sama2 belajar dgn beliau di uitm jengka semasa diploma dulu, kawan2 beliau di raub, sahabat karib beliau, kawan2 malayapark dan myindie..mesej pertama ni utk setting masa, tempat, idea2 utk suprise party nie dll.


nie la mastermind nyee.ngehehehe~

beliau sangat chumel kan?

sapekah beliau?
beliau ialah siti nazariah bt abdul hamid aka mr jim2...
wahahaha~
wink wink~
:p

message nye berbunyi begini:
Siti Nazariah Abdul Hamid 02 April at 18:49
sila bace sampai abis

buat kawan2 ajim kat shah alam, malayapark,myindie, raub dll,naza nak wat suprise party utk bday ajim nty..klu kowg setuju,sila lah contact naza.nie ym naza_sut3ra2108@y.c n no fon: 017-.............kundi,tlg bgtw the rock..aku xjmpe fb die.lgpon housemate kena la passing maklumat..hee..
kowg ajak la kawan2 kowg yg lain jugak ye wahai kawan2 ajim...hee..mas, joe mp, joe ows, emim, jujue,zue,abe, yuyue, nice ajak la member2 lain gak
xmuat nak letak sume dlm ruang atas nie...so sowie about dat....huhuh...klu setuju, roger la aku..klu setuju aku cadang nak wat kat shah alam...depends kat ne ajim ade time tu..aku perlukan tempoh sebulan utk prepare pasal kek...aku leyh sediakan..yg lain2 aku roger nty.mybe nak mtk kowg sumbang sket..haha...sowg rm2 pon ok...^^p..jika setuju,jgn lupa kontek..besh gak klu sume kawan2 ajim ade lagi meriah n die epy kan..hee..ok la.papai,...sekian..salam syg wat sume..haha
^^p...p/s: jgn pecah rahsia kat ajim..klu x aku sekeh2 syg sekor2..hahaha...
(hehe..ni la bentuk msg yang aku send kepada mereka tu..hehe..)

dan msg kedua ada aku anta gak...msg tu aku send lebih spesifik kepada kawan2 ajim ikot tmpat iaitu di shah alam, kawan2 myindie, kawan2 raub dan kawan2 malayapark.atas bantuan orang2 rumah ajim iaitu kundi aka ijat dan the rock aka syafiq, mereka telah carikkan port yang sesuai utk jalankan aktiviti ktowg nie.. kami jugak share2 duit utk jayakan party nie.. thanks banyak2 juga wat mas, tepet, emim, joe ows, man dan azza sbb sudi datang ke suprise party nie..aku sayang gler dgn kowg..ngee...mesej nie lebih kepada carik masa yang lebih seswai sbb ajim x free pada 24 hb april..so ktowg tukar plan kepada 1 may...
langkah ketiga aku invite guna event application kat facebook..thanks facebook sbb jayakan birthday ajim gak..wakakkaka

tp pada ary jumaat ary tu, tiba2 ajim wat gempak..die ckp die nak balik raub..adoii..cam ni spoil la plan ktowg kan?so aku pon berpura2 ajak die kua..padahal aku nak wat suprise... wahaha...kua tanduk setan nie...wakakaka

lihatlah muka beliau..nampak sangat gumbira..kami yang plan nie terase sungguh gumbira melihat beliau tersenyum lebar kerana kegumbiraan.ini first time menghadapi suprise party..tu la die gumbira sangat tu..tak henti2 ucap terima kasih..chumel je..hehe


mr jimjim si buffday boy=============>>>>>>









utk jalankan aktiviti nie,aku bangun seawal pukul 6.30 pagi utk kejutkan emim dan joe ows... emim kena naik bus dari skudai..so kena bangun awal..gler berkorban emim ary tu semata2 nak wat suprise utk besfwen die...hehe.. joe ows pon same..walaupon die sebuk dgn asgnmt, sanggup datang utk besfwen die..terharu aku.. :) tepet pon daripada kepenatan g tgk site, sanggup join suprise party nie.. thanks wat joe ows and tepet sbb berkerjasama dgn tepet utk jadikan mas sbg suprise utk aku..sepatotnye kowg kena letak reben kat die..hahaha... kundi, the rock and wan pon sanggup wat konspirasi rahsia utk mengenakan ajim..bagus btol la kowg..haha... tp wan xdtg lak..menjadi tanda tanya utk aku..hehe.. aku pon sanggup la kan meredah shah alam daripada nilai.. aku naik tren yng sungguh padat dan sedat lebih daripada kebiasaannya.. gler ramai owg semalam..maklom la, ary pekerja kan..so aku siap pitam n rase xleyh bernafas sbb terlalu sendat..aku pon kua dr tren tu mase tren tu berhenti kat salak selatan..aku duk bersandar kat tepi dinding..xcukup oksigen..siap ade adek tu tgur.."akak, akak nape nie?akak ok x?muke akak pucat lesi nie.".. aku ckp aku xpape..juz rase lemas td..ramai sgt owg dalam tren.. aku xdapat bernafas..so aku kua dr tren..padahal lagi 3 stesen nak sampai kl sentral.. joe lak xdpt nek tren sbb tren penuh sgt.. sepatotnye die nek tren yang aku nek tu..pas tu mase aku turun salak selatan,aku tgu tren yg joe nek, n nek satu tren dgn die walaopun xsame gerabak.. then ktowg turun kl sentral..kat kl sentral, ktowg jmpe tepet.. oleh kerana emim dah sampai kl, ktowg tgu die n nek kete abg die yg tersangat macho tu..wakakaka...aku xleyh nak nek public transport..sbb aku dah lemah cmni...so ktowg plan nek kereta emim je..aku lak punya la jahat siap tipu ajim, wat2 merajok malam sebelom kejadian..jahat btol..kua lagi tanduk setan

aku wat dia tgu lame, tpu die macam2..adoii..sowie mr jim2..ngee..
yang baju merah tu la mas merangkap suprise aku utk ary tu..konon2 je xdpt dtg sbb nak g holiday..cehhh..waakakkaa....sepatotnye kowg kena letak reben kaler pink kat minah nie sebagai tanda suprise aku..bru chumel..aku kan ske kaler pink..wahahaha







nie la mastermind utk mengadakan suprise utk aku..hee..(pic sebelah kanan nie...tgk la mke2 poyo tu..wakakaka)....mereka ialah joe ows dan tepet..hehe






sesampai ktowg ke shah alam, ktowg pon beli brg..ktowg g beli kek dan makanan2 lain kat plaza alam sentral, sacc, dan tiba2 tepet ckp die nak g pkns.ktowg ckp nak ikot dia xbg..rupa2 nye die nak g jmpot suprise aku tu.. mas!!!!hahaha..siot tol..wakakaka...aku sangat ske time ktowg bertungkus lumus carik kek dan makanan utk ajim..hehe..sonok sgt..hehehe...

 tu la pic kek yang ktowg beli..aku pilih kek chocolate moist...kami beli kat secret recipes...ngeee..thanks tepet, mas, joe ows man dan azza atas sumbangan membeli kek ini...hee... thanks emim sbb belikan snack, air dll utk ajim..hee..sedap woo kek tu..nyum nyum...hihi






lepas tu, ktowg g kat port yg kundi, the rock dan wan carik tu...kat tasik shah alam sek 2.. man dan azza dah tgu kat c2..hehe... plan ktowg nie dah berjalan lambat sgt la sbb aku dan joe mengalami masalah nak sampai shah alam dgn keadaan aku lemah td tu..hehe...plan ktowg berjalan pada pukul 4 ptg..padahal tulis kat event kul 2..wakakaka.. 

the rock pon pergi la kat pkns..g mek ajim..dia pura2 wat kundi ade masalah..the rock ckp, 'ajim, ada emergency.. kundi gadoh dgn awek die kat tasik..cepat tlg aku!!'.. ajim pon follow the rock ke tasik..sampai ke tasik, dia terkjut nampak aku..dia jerit,"woii, ape kat cni nie?" sambil tergelak...whahaha...pas tu aku suh dia duduk n tutup kan mata dia..die gelak je...dia dah pelik apa kena dgn aku..wahaha..pas tu dak2 nie kua sambil bawak kek....dia punya la terharu..hehe...papepon lawak la the rock nie..ade ke ckp kundi gado dgn awek kat tasik?xrock btol..dah macam hindustan dah bunyik nye.. sian ko kundi..wakakaka




seronok dapat jmpe man, azza, tepet, kundi, the rock wat pertama kalinya..hehe...(sowie, kundi n the rock. xde pic kowg berdua kat cni..tp kat pic ramai2 kowg ade..hehe)

p/s:emim, ko sebok je..wakakaka :p







seronok la semalam..tp tersangat jahat la dak2 nie..aku lak kena buli..padahal birthday boy nye ialah ajim..hehe.. abis kena sapu dgn kek, kena sungkup dgn kotak..ishk3.. tapi besh dapat sapu krim kat muka birthday boy tu.. happy becoming birthday jim2..sayam kamu...hehe....(tgk la kat pic sebelah kanan nie..dasat x diowg buli aku?rase cm nak sungkit edong diowg dgn batang mop umah aku..hamek ko!!)

















nie la rupa pembuli aku..cis...jaga ko tepet!!naty aku akan menuntut bela.. wahahaha... beliau adalah bapak angkat saya... beliau telah membuli saya..sila call talian tele-dera... bebas toll..cepat calll..tulunnnn~wahahaha








nie masa upacara meniup lilin..tgk la..semangat gler muka die utk meniup lilin..tp sayangnye..lilin dah terpadam sebelom dia tiup lilin tu..maybe api tu takot die tiup..atau kek tu takot akan air liur die yang akan menyembur..wakakaka..xde la..ini kerana angin sepoi-sepoi bahasa di sekeliling tasik tu yang menyebabkan lilin kerap terpadam..puas hidupkan lilin utk die..hehe..chumel je mke die..hihi















nie plak adegan mengotorkan baju aku..adess..baju baru tu beb....sian aku kena sapu dgn krim cokelat..jahat la mr jim2 nie...hahaha..xpe2..aku pon puas sapu muka die dgn krim cokelat..klu ikot aty aku..aku nak je lumur cokelat tu kat muka die..nak wat misai..chumel~~wahahaha..aku balik pon dah bau cam kek cokelat je..adess..abis muka n baju..huhu














sian die..meh2 owg suap kek ek?dah kena buli kan?same2 dah kena buli...jom kita makan kek... :)








emim!!!!ops, bapak!! nie la bapak angkat aku!! wakaka..sian ko emim..muda2 dah ade anak angkat...dah la kite sebaya..sian die..balik dr skudai semata2 nak sambut bufday mr jim2... dia pon adalah mastermind kedua merangkap penolong aku yang sangat berdedikasi..wahahaha








aku suka pic nie..sangat suka..chumel..diambil si joe GAY....wakakakaka...chumel!!!!hahahaha... ini bapak angkat ku si emimi dan anak angkat ku mastoya...wahahaha








kami yang chumel bhumel!!! kami seronok sangat smalam..semoga kita dapat spend time same2 lagi...seronok jmpe kowg..hehe...





nie la kami berdua..saya sayam same mr jim2 sayep..hehe
selamat hari tua mr jim2!!!
happy 22nd birthday mr jim2!!!!
:)

karutan si tukang karut,

10 ulasan:

Razman berkata...

punya semangat ko, hingga dua kali ko post. dah buang belum baju semalam?haha

Agym berkata...

hee, like dis topic.!!! hik3~ x)

momoQue berkata...

hahah
bongeks la ko man
aku xbuang
aku frame kan baju tu
siyes bersejarah baju tu
wakakakaka

blog aku nie gile la ngok
die kua sume posting dua kali
aku ckp kat ajim blog aku kua dua posting die xcye
die kata die nampak satu je
huuhuhuhu

momoQue berkata...

eleyhh ajim
ske sbb die la buffday boy tu
wekkkk

Tanpa Nama berkata...

ak pon suka smlm..g jamming ngan kowunk..pekak sebelah tinge ak jap smlm..tp paling ak suka..ak nmpk COMEL smlm..hahahah

momoQue berkata...

jimboo~~
nape guna tanpa nama?
sy xkenal awak
tp kan
klu tgk die kt die chumel tu
sudah xsyak lg beliau ini ajim
wakakaka
tu la
sonok dapat tgk kowg jamming
merasa jugee
ngee

Agym berkata...

ehem~ naza, kamu salah org, tanpa nama tu bukan saya la~~ kalo saya, mesti kuar nama ni punyee~

momoQue berkata...

tp kat email notification kat tu awak nye la encik jim2
dan selalunya incik jim2 je suke ckp die chumel
(selain sy la..hihi)
pas tu mase rep komen tu
tgk2 die tulis tanpa nama
apakah yang berlaku yep?
tipu erk?
ngee

azzaliena suziantie berkata...

hahaha...sweet korang ;p

momoQue berkata...

hahaha
adoiiii
kowg lagi sweet la azza
malu2 kuchen gitu~
g dating kat masjid
insaf cm ni
:P