tetamu VVIP

Jumaat, 18 Jun 2010

saya nak rokok cap kaki

suatu petang yang tak berape nak indah sangat..tp boleh laaaa.. huhu.. (mood malas kot)
seorang lelaki memasuki kedai select di shell tatkala ingin mengisi minyak sementara cashier yang chumel di kaunter menyambut si pelanggan dgn senyuman yang tersangat la indah.. (bertukar ke mood perasan..haha)

cashier yg chumel (aku): ye bos.. selamat datang.. isi penuh boss.. v power 97.. bla bla bla.. (dalam aty mengeluh sbb panjang nye dialog nie..tekak dah la sakit plus demam selesema lagi..huhu)

customer: xpe la dik..nak minyak lame je.. pam 3 rm30...dunhill 14 ada x?
(dah agak dah nie die akan jawab setelah aku bebel panjang2..nak wat cane.. dah mmg aku kena tanye or x score mmp zero la beb..walaupon aku dapat merasakan timbul tanda tnye di atas kepale kowg apakah MMP..peduli..haha)

aku: xde la boss.. dunhill 20 je..

customer: ok la dik.. dunhill 20 la dik..
(sambil menghulurkan duit rm50 sekeping dan 30 sen..)
 (aku pon mencapai rokok dunhill 20 yang tersusun kemas kat para rokok belakang aku tu... ape lagi, aku dah jadi cam ahli gimnastik sbb berjaya me'elastik'kan badan mencapai rokok kat belakang aku tanpa perlu memaling ke belakang.. konon2 pecah rekod..huhu)

customer: dik, xnak gambar nie la dik.. tukar yg cap kaki tu dik.. gambar nie ngeri sangat..

aku:owh, ok2...
(aty kecil ku berkata.. ops, cukup la yg kecil sbb aku pon xbeso..haha.. aku  ckp dalam aty aku... haa, taw pon ngeri..tp still hisap rokok.. tu la guna gambo tu ade kat rokok..utk menakutkan kowg si perokok tegar..huhu)

(aku pon amek la gambo rokok cap kaki yang die nak tu...)

then, aku pon mtk dia kat bonuslink then apabila drawer dah terbuka dgn luasnye, aku pon bagi la duit baki dia balik..ape lagi, die pon blah..huhu


ade gak sowg kawan ayah aku nie.. pon nak rokok cap kaki gak..tp die nak rokok sampoerna...

customer aka kawan ayah aku: mid, sampoerna mentol satu...
(mid tu nama ayah aku..pak hamid yg hensem tu..ngee)

aku: sampoerna menthol ye kawan ayah den? jap ek..
(tgn mencapai rokok sampoerna)
(customer tu gelak je..hadoii)

aku: ok.. sampoerna menthol sampai..

(customer tu duk memusing2 kan kotak rokok tu.)
customer: mid, xnak gambar nie... nak yang cap kaki... gambar nie bapak la sogham** den menengok ehhh..

aku pon tergelak la..then, aku hulur die rokok cap kaki tu...

kesimpulan daripada cerita aku nie..
gambar yang ade kat kotak rokok tu xcukup menakutkan customer2 aku kecuali gambar bibir n gmbar kerongkong berlubang tu..hadoiii.. gambar janin tu lagi la diowg tak takot.. tu la apa yang aku dgr, nampak dan respon yang aku dapat tgk dari customer aku..huhu



nota kaki, kepale,tangan,lengan dan apa2 je la...
**sogham- (loghat nogori) seram..hee
**MMP; org shell yang akan menyamar jadi customer n tgk same ada kte si pekerja shell ni layan customer ikot skrip or x...

9 ulasan:

hudhud berkata...

hahaha i rasa semua ngeri kecuali yang baby tu huhuhu

momoQue berkata...

ye ke?
i pon setuju
gmbar baby tu xngeri pon
hee

Syukie berkata...

CAp kaki..memang tergelak2 habis :P kelakar gilew...

nape tak takut anak mati,bibir rosak...

kaki rosak x takut cukup menakutkan ke??


Sila lah melawat blog saye :D

momoQue berkata...

syukie:

hee
tu la pasal
sampai skunk nie ble customer tu datang je,(die regular customer kat tempat i) i akan terus ckp, rokok cap kaki siap..haha

tu la pasal
cm la ade jual kat kedai spare part utk beli kaki, tgn, or bibir sbg ganti
or boleh beli anak kat tepi2 jalan selonggok dua hinggit kan?
adess
macam2
hee

tapi for ur info, ayah i pon perokok tegar.. berharap beliau akan berhenti dgn tabiat tidak sihat tu...adess

Syukie berkata...

pe kate cuba produk yg sy jual hehehe {promote sikit)

saya dulu hisap rokok gak,tp da benti..nak kat setahun gak la...
best je lepas benti rokok ni...rasa segar and mulut x bau busuk da :P


Sila lah melawat blog saye :D

momoQue berkata...

tu la
ade gak tgk produk tu td
rase cm nak beli
tp kena tgu poket nie ade isi nie
ngee

agym berkata...

saya mmg xisap rokok dari dulu lg~ bazir duit je~ huhu

momoQue berkata...

bagus tu jim2
kalau isap rokok
nafas xsegar
gigi xchantek
bibir x chantek jugee
macam2 laaa
adess

agym berkata...

betul tu.!!! sokong 100% hehehehe