tetamu VVIP

Rabu, 9 Jun 2010

adakah BFF boleh jadik boyfriend dan girlfriend kita?

ada seorang daripada member aku bertanya kat kotak soklan yang ade kat bawah nie (formspring aku)..
beliau ialah apiq (bukan nama sebenar.. cuma name timangan je..hehe)..

soalan beliau berbunyi seperti di bawah...
adakah BFF boleh jadi boyfriend or girlfriend kita?
soklan beliau nie membuatkan aku seolah-olah  macam aku dokter chenta pula..haha.

tapi xpe.. aku leyh berikan jawapan rasenye..tp juz daripada pandangan dan pengalaman aku la..
heee...

jawapan aku ialah.. YA!!!!


rasionalnya...
1. dia dah jadik kawan baik kita.. kawan yang kita dah share pelbagai cerita, maybe pelbagai rahsia kita jugak dah kita ceritakan kat dia..kita selalu cerita dan meminta pandangan dia kalau kita ada masalah.. so rasenye dia akan lebih memahami kita.. dan kita juga akan lebih memahami dia..

2. kita dah kawan rapat dgn dia.. so, kita mesti sedikit sebanyak dah taw apa rutin dia, perangai dia, personaliti dia.. rasenye kita akan lebih paham akan kebiasaan dan kesukaan dia.. so xde la kita risau dan susah sgt nak faham dia.. dia pon xde la mengalami kesulitan nak memahami kita.. malahan dgn cara nie, kita leyh terima baik buruk dia, kelebihan dan kekurangan dia...begitu juga la dgn dia, dia boleh terima baik, buruk kelebihan dan kekurangan kita.

3. aku rase bila kapel dgn bestfriend, kte akan rase sgt selesa dgn dia.. mcm mase berkawan jugak.. tp rase lebih spesel sket la bila dah kapel nie.. hee..

nie la jawapan yg ade kat aku skunk.. hee.. ade lagi kot..cuma xkua daripada kepala nie lagi.. tp jujur aku ckp, aku jrg bergaduh dgn bf aku skunk.. BFF merangkap boyfriend aku skunk ialah MR.JIMJIM aku la..hee...
dia sgt bertolak ansur dgn aku.. dia sgt memahami dan ktowg selalu berbincang kalau ktowg ade masalah or ade yg ktowg xpuas hati.. dia pon leyh terima baik buruk aku.. aku bukan nak cerita sal kisah cinta aku or nak carik publisiti murahan dsbnye.. tp aku juz share pengalaman aku.. tu je.. sebelom nie pon aku xpenah jmpe yg serasi dgn diri aku.. skunk aku dah jmpe.. rase yang bersyukur yang amat sgt.. aku harap ktowg akan bahagia selamenye..amin..hee

eh, ade jugak keburukan nya kalau ber'relationship' dgn bestfriend nie..

kalau kowg putus, susah nak berkawan balik.. susah kowg nak kembalikan balik situasi dulu tu.. dan jgn hrp la.. mesti masing-masing akan menjauhkan diri..
dulu aku pon takot.. sbb aku takot aku akan kehilangan bestfriend aku... tp alhamdulillah.. ktowg cam skunk nie la.. hee.. k la, aku harap si apiq nie puas aty la dgn jawapan aku..hee

karutan si tukang karut,

 

7 ulasan:

agym berkata...

like.! like.! like.!

momoQue berkata...

thanks thanks thanks!!!
(gelek2 ala sinchan)
:P

kertasgraf berkata...

waaa.. sweet gituh dua komen kt atas nih... hahaha XP

thanks explain.. sayam sama kaw kawan.. hee~

farwalis berkata...

boleh je.

pastu nyanyi lagu Jason Mraz - Lucky.

hehehe

momoQue berkata...

apiq:sweet? abis la.. kencing manis la nty
hee

farwalis: hihi.. mase mula2 dlu, mmg ade owg tu silap nyanyi dlm fon..:))

Lan_Skywalker berkata...

Terbaik la Momoque..
5 Bintang !

Lan_Skywalker berkata...

Terbaik la Momoque..
5 Bintang !