tetamu VVIP

Selasa, 31 Mac 2009

aktiviti tekad time ttm 2009



villa angker (rumah hantu tekad)



haaaa...
amacam??
comey tak hantu tu???
aku laa hantu yg comey tu
wakakaka
masa nie aku jadik hantu utk...
rumah hantu masa ttm
ttm tu ialah hari temasya tautan mesra
family day kolej aku arr
kolej burhanuddin helmi,ukm
berlangsung selama 3 ary
huh
agak besh arr jdik antu
mula2 takut gler
siap jerit2 lagi ktowg nie sume
aku lak takut gelap n lemah semangat
tp lame kelamaan ok lak
hehe
sonok gler
cm xsbr tgu owg masuk
hehe
aku jadik antu tv
hehe
1st sekali antu yg dijumpai
so
spe2 dak burhan yang masuk villa angker ary tu
aku umumkan
aku lahh antu 1st kowg jmpe tu
haha
klaka lol
aku berjaya mjadi hantu yg brjaya
paling besh aku berjaya wat leman tu takut
lelaki tuuuu..haha
pas tu mkcik kafe lak cm nk pengsan ble jmpe aku
klaka dowh
tp cam sian pon de
dah arr diowg knal aku
tp still takut
hihi
pas tu budak2 sume takut
dr survey yg aku wat
pengunjung2 umah antu kata
aku n hantu depan cermin tu adelah paling seram n menakutkn
waaa
selonok lorr
yg xsonok nyee
pas tu naik jerawat mke aku
adesss
aku nie kulit sensitif
so bygkn je arr
dgn make up melekap kat muka selama 3 jam
n ntah brp lapis tu
harus laa mke aku jadik cm tu
adesss
sakit lol
huhu


nie ahli2 tekad yg terlibat dgn umah hantu tekad
rumah antu tu diberi nama "villa angker"
kali nie wat cm keadaan umah sesat
pengunjung akan sesat n jmpe hantu
hihi
ada bhgn2 dapur, ruang tamu, bilik
so cam rumah yang ade wg mati kena bunuh arr
satu family
nie konsep umah antu kali nie

ahli kelab hantu:

aku:hantu budak yg mati kat ruang tamu...hantu 1st dijumpai

minna:hantu bju putih.. spesis yg xdpt dikenalpasti

sepet:hantu tukang kebun

jaja:hantu yang tgh sikat rambut dpn cermin.. kira cm anak pompuan tuan rumah tu

doreen:isteri tuan rumah atau emak

iqa:hantu anak pompuan di bilik yg mati didera

ain:hantu kat peti ais yg tgh melantak daging dgn mulut penuh darah

sebenarnya ramai lagi yang jadik antu
tp bergilir2

antaranya:

pain:hantu mata tiga

tom:hantu blkg almari

nadia:hantu sikat rambut dpn cermin(bergilir)

yana:hantu depan cermin(bergilir)


upacara penutup ttm




yang nie lak gambar masa persembahan penutup ttm
ktowg wat cerita pasal batu belah batu bertangkup edisi moden
sbnrnye crita nie ada kesinambungan dgn cerita masa kat festival kajai
tp telah dtukar
skrip nie dibuat oleh team 1st yr
cam nk tgk bakat dak 1st yr cam aku nie ar
aku terlibat gak dgn proses wat skrip nie


aku melakonkan watak sebagai budak kecik
adek kepada melur
nama aku dalam cer nie mawar
dalam cer nie
mak kepada mawar dan melur iaitu mak salmah mati di batu belah kerana kecik aty sbb xdpt mkn telur ikan tembakul
kempunan arr..
huhu
duit utk beli telur ikan tembakul tu telah hilang
mak salmah ingtkn mawar yg curik
rupa2nya
toyol yang curik
sebenarnya dlm cer nie
mak slmah dah mati
tp cer nie cm flashback
jerangkung menceritakan kat toyol n puntianak sal cer batu belah nie
sbb mse tu diowg xde aktiviti nk wat
tu yg tbe2 jerangkung cerita tu
sbnrnya
pada akhir cerita tu
baru arr kowg taw
sbnrnye
jearngkung tu hantu mak salmah yg dah mati kat batu belah
sbb tu die taw dgn mdlm cer tu
pas tu puntianak tu hantu mak mun yg kaki gosip kampong tu
tenet bergerak arr
hehe

nie masa sblom berlakon
sempat lg snap pic
haha
almaklom arr
ktowg nie fotogedik
ahakz
paling klakar dalam cer nie de sal selipar tiga sepoloh hinggit tu
(klu nk taw kena tgk cer tu, de dlm video kat bwh nie nty..so make sure tgk sampai abes)
then sal remote control jerangkung jatuh arr
macam2 lagi
so make sure kowg tgk sampai abes cer tu
hehe



wpon dlm keadaan hujan, ktowg g gak arr berlakon
maklom arr
penat dol ktowg praktis tiap2 mlm
lik kul 2 3 pagi
huhu
dgn asgnmt n kje ntah ke maner
huhu
byk dol pengorbanan klu masuk tekad nie
huhu
dah arr aku nie takut guruh
so berlakon je arr dgn guruh n kilat duk memancar dgn ganazz nye
adesss




pas tu kena kritik pon de
tp drp feedback yg ktowg dpt,
show malam tu besh
rse epy gak
even de yg wat kritikan
nk wat cner?
xsume owg ske pe kiter wat
huhu
dah arr penat
kena lak kritik
so redha je arr
lgpon diowg ckp senang
try wat arr
jgn ckp xselupa bikin
ahakz

kat cni aku list down nama dan watak pelakon dan jugak yg terlibat dlm menjayakan produksi nie


watak:

naza:mawar
nadia:melur
doreen:mak salmah
ain:jerangkung
jaja:puntianak
zatie:toyol
zaza:mak mon (gosip girl 1)
zeera:gosip girl 2
iqa:gosip girl 3
nadra:nenek kebayan

ahli produksi:

pengarah:jaja
setiausaha:naza
skrip:sume pelakon
pengarah kostum:iqa
pengarah mekap:naza
pengarah prop:zaza
pengarah setting:kapan n pejai

jugak thanks kat senior2 tekad yg banyak membantu dan mengajar ktowg
cam ecah,yana, azie, abg nuex, abg pojie, abg udin, abg tom,mak wan, abg syed,dll

thanks gak kat mak wan a.k.a kak baby sbb byk mengajar aku yg xreti make up nie utk jadik pengarah make up
huhu

thanks gak buat amar yg sentiasa moody tu sbb wat setting n batu yg ckup mantap n chanteq
and crew2 yg terlibat dlm wat batu tu
tanpa kowg
xde kot set yg chanteq cm tu
hehe

wokeyh
nie video masa hari kejadian
cer batu belah batu bertangkup
versi moden
klu nk taw cer nie dgn lebih mendalam
kena tgk
so
selamat menonton
=p

video

wokeyh
thx krn menonton video nie
=p

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

panjangnyer??huhu...

anabella momoque berkata...

huhu.. terima kasih..
(:

nama pon blog nie as a diary kan.
so rase nye xsalah saya nak luahkan ceritanya sehingga jelas.. mungkin tu menyebabkannya panjang.. kenape xletak nama ye?(: