tetamu VVIP

Isnin, 14 Februari 2011

hemo.. my cutest hamster.. ((:

 nie la hemo!
hamster saya..

meh berkenalan dengan hemo..
nama: hemo
jantina: jantan..
umur: 2 bulan 1 minggu (9 minggu)
spesis: white pearl
asal: aussie.. bukan rakyat malaysia ye..
tarikh belian: 19 januari 2011 (masa saya beli, die berumur 5 minggu dan kecik je mase tu..hee)


nie la astana aka sangkar hemo..
kat atas tu, korg perasan x ade dawai kaler oren?
(sila klik pixca if korg xnampak..)
tu adalah klip kertas yang berfungsi utk ketatkan pintu sangkar atas dengan rumah hemo..
hemo nie xreti duk diam. aku takut satu hari nti rumah die akan tercampak dgn  dasatnye kerana die suke menyelit kat tepi rumah2 die tu.. so klip tu sebagai langkah keselamatan la..hee..
sepit baju kaler biru tu plak utk sepit pintu depan rumah hemo..
skunk die semakin bijak and pandai bukak pintu sendiri..
so, aku sepit la pintu die utk elakkan die kua..hee..



ha, nie la fungsi sepit baju tu..
nampak x?
hehe



jgn salah paham ea.. hemo lum mati taw..
tapi nie mmg cara, gaya or posisi tidur yang paling digemari oleh hemo..
iaitu membungkang dengan dasat..
hehe..
xpercaya?
meh tgk pixca bawah nie plak..


ha, tengok!
die memang ske tidur cmni..
bukan mati taw..
die nie sambil tidur pon leh makan and berak sekali..
3 in 1..
haha~

 die gak ske menyusup2 bawah habuk kayu die ala2 combat..
dan...

die juga suke budget saiz die kecik..
suke menyelit2..
ishk2..

 ha, kan dah cakap, die ske budget kecik..
bawah roda yang sempit pon nak nyelit..
dah la gemok!
((:


die ske sangat maen roda die nie..
actually die dah xmuat dah nak maen roda nie..
kaki die selalu tergelincir dr roda nie sbb die dah gemok..
kahkahkah..
*xkan la nak tukar tayar kete kat situ kan? maen je la roda tu hemo..hehe*


tengok! kat roda die pon die leh membungkang.. pemalas nye hemo!
((:


tengok bekas makanan hemo tu..
aku bukan xbg die makan taw..
terlebih bg makan ade la..
die nie kuat makan..
pas tu suke terbalikkan bekas makanan die..
ishk2..


6 ulasan:

Ismail berkata...

weh comel giler ar....cam hamtaro~!!! aku nk sekor~ tp da bele ikan kat hostel, tetiber terjebak dgn ikan2 plak~

anabella momoque berkata...

haha.. tp hamtaro kaler coklat putih kan weyh?
tp hemo aku nie suke sangat membungkang.. sejak die demok nie..
wakakaka~

eh, tp ikan ko sangat cantek weyh..
aku xleh la bela ikan..
sbb aku malas tukar air die..
tp aku pon ske ikan taw..
hihi..

anabella momoque berkata...

eh, mael. ade vids die kat fb aku taw.. nty ang tgk la..
aku tataw nak upload kat mane..
kat blog xleh upload sbb lame sgt durationnye..
hee

cikzuzu berkata...

dia tidur dalam roda tu comel. kalau aku, aku pusingkan roda tu biar dia terbalik terus dia bangun, padan muka :p

anabella momoque berkata...

haha.. kejam! haha~
aku ske tiup die. pas tu die terkjut and membungkangkan badan die sambil kaki2 die cm ala2 nak sepak org je.. haha.. pastu die bunyi je.. wakaka

Aqilah Kamarudin berkata...

ohh . ini lah hemo . comelnya ! :)